Højskolen 1968

Bornholms højskoleliv
fra sidst i 1960erne og frem


- og 2013
Velkommen

til denne del af hjemmesiden, hvor jeg i lidt tekst og især mange fotografier vil forsøge at tegne nogle billeder af livet på Bornholms Højskole fra slutningen af 1960erne og videre frem. Altså rundt regnet fra min egen tid som lærer på skolen.

Hele projektet er foreløbigt - et første udkast så at sige. Der vil derfor blive arbejdet på det videre frem. I første omgang gengives en del billeder, hvoraf mange til dels taler for sig selv. Lidt forklarende tekster kommer så til efterhånden.

Skildringen er opdelt i temaer, f. eks. de enkelte liniefag, sommerkurser, byggerier eller andet. De enkelte afsnit fremgår af billedlisten til højre, som også er links til de enkelte emner.

Billederne er fortrinsvis mine egne fotografier taget lejlighedsvis gennem årene, men der forekommer også enkelte andre.

Her nedenfor vises nogle billeder spredt fra hele perioden.


Billedet her er fra juni 1968, hvor det er sidste dag med det sidste sygeplejeholdHer er vi på forårsholdet 1970, i marts måned. Vi havde siddet og terpet engelsk, mens solen skinnede i dejligt vintervejr. Vi besluttede derfor at gå en tur i 2. time.Den øverste række af de små elevehuse et par år efter opførelsen


Ældrekursus. Vi er på travetur i Almindingen og gør her et holdt ved Tranbergs mindesmærke, hvor jeg i reglen fortalte lidt. I baggrunden til venstre Måskinsklippen.


Fra vinterskolen 1987-88. Vi er i februar, og det er på Karsten Thorborgs første hold. Billedet var på bagsiden af den første skoleplan i hans tid.


Vandrekursus. Vi er på tur i Almindingen og går her på voldene af Gamleborg.


Billedet er fra det første cykelkursus i 2002. Vi var på tur til Rønne, og da vi skulle hjemad, holdt jeg på, at vi skulle trække cyklerne gennem den gamle bydel, her i Vimmelskaftet, dels fordi brostenene ikke er så behagelige at køre på cykel på, men mest for at få bedre tid til at se de gamle og velholdte huse.Vandring i Slotslyngen på vej mod Hammershus på et sommerkursus i 2005. Kurset var en mellemting mellem et ældrekursus og et vandrekursus, hvor der var indlagt flere vandreture end i ældrekurserne generelt.


På stranden ved Dueodde på samme kursus som ovenfor.


Fra et cykelkursus i 2006 - tur til Nordbornholm. Vi har her kørt på den smukke strækning fra Hasle til Bæla og fortsatte videre ad vejen til Helligpeder og Teglkås.


Den 17. maj 2013 ved indvielsen af den nye værelsesfløj til højre i billedet.

Klik på billederne eller teksten for at komme til de enkelte emner
Situationen 1967-70

Udstilling efteråret 1968

Hovedpunkter i 1970erne

Opførelsen af elevhusene 1973-74

Træk af skolelivet - vinterhold

Billedkunst

Keramik

Tekstil

Udstillinger af elevarbejder

Udflugter med vinterhold

Folkedans

Opførelsen af spisesalsfløjen

Andre anlægs- og byggeprojekter

Skuespil

Sang og musik

Ældrekursus

Vandringer på ældrekursus

Blindekursus

Vandrekursus

Friluftsliv og klippeklatringDet baltiske eventyr


Skolerejser til Polen


Cykelkursus

Offentlige møder
SAMs højskolehistoriske Arkiv